Igegyűjtemény

10 evangéliumi igevers, amit érdemes frissen tartanod a szívedben

fresh-morning

Azok szívében, akik megértették, mekkora kincs az evangélium, jó ha frissen élnek a következő igék – tanácsolja David Mathis a Desiring God blogon:

 1. Mk 10:45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”
 2. Róm 5:8 Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.
 3. Róm 6:23 Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.
 4. Róm 8:1 Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak,
 5. Róm 8:32 Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
 6. 2Kor 5:21 Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.
 7. 2Kor 8:9 Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét; hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok.
 8. 1Tim 1:15 Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok.
 9. 1Jn 4:10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
 10. Jel 5:9 és új éneket énekeltek ekképpen: “Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet, és feltörd annak pecsétjeit, mert megölettél és véreddel vásároltad meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből;

Ha sok ige csak homályosan él is benned, ezeket mindenképp TANULD MEG SZÓ SZERINT!

Reklámok
Általános

10 evangéliumi igevers, amit érdemes frissen tartanod a szívedben” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Kedves Csabosz! A Talita keresztény online magazin szerkesztői vagyunk (talita.hu). Szeretettel hívjuk a 2. Keresztény Blogger- és Újságíró-Találkozóra, amelynek témája: Keresztény jelenlét, misszió és társadalmi felelősségvállalás az újmédiában. E “hivatalos” cím mögé persze minden minket érintő kérdés belefér… Személyes beszélgetéseinken túl egy ismert média-szakembert is meghívtunk: Aczél Petra, a Corvinus Egyetem docense, intézetvezetője (több folyóirat munkatársa) rövid előadást tart, amely segítséget adhat munkánk hatásosabbá tételéhez. A találkozó ingyenes, időpontja, helye: szeptember 21. szombat, 18 óra, Párbeszéd Háza, Loyola Café (Budapest, 1085 Horánszky u. 20.)
  Jöjjön el, és hozzon magával blogger vagy újságírás iránt érdeklődő ismerősöket is! Várjuk a visszajelzését, ötleteit! Az első (tavaszi) találkozóról itt olvashat összefoglalót: http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1435:kereszteny-bloggerek-es-ujsagirok-talalkozoja&catid=34:ittesmost&Itemid=58
  Szeretettel üdvözöljük:
  Kóczián Mária, Kölnei Lívia (talita.hu@gmail.com)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s