Dr. Kroó Norbert a Kispesti Baptista Gyülekezetben tartott előadást február 9-én a tudomány és a teremtés kapcsolatáról. Az előadás teljes terjedelmében megnézhető alább.

Kroó Norbert fizikus-akadémikus, az MTA korábbi alelnöke, főtitkára, ma elnöki tanácsadója, Prima Primissima díjas személyiség, aki egyúttal a Kispesti Baptista Gyülekezet tagja is.

Reklámok

Tudomány és teremtés (dr. Kroó Norbert előadása)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Sajnálatos, hogy Kroó Norbert olyan témában tart előadást, ami nem a szakterülete. Előadásában torzul az evolúció és számos kijelentése ellentmond jelenlegi ismereteinknek.

  Kedvelés

 2. hallgató szerint:

  Megbotránkoztam Króó úr evolúciós magyarázatán. Jézus szerint Isten férfit és nőt teremtett KEZDETTŐL FOGVA /Mt 19:4/, és nem az állatvilágból hozta elő az embert törzsfejlődés útján!
  Azonkívül előbb teremti az élőlényeket, utána adja ki a szaporodási parancsot azoknak az élőlényeknek vö. 1Mózes 1:20-22/, amik az evolúció szerint szaporodás által jöttek létre. Az evolúciónak semmi köze a bibliai teremtéshez!!! Ezt az embert megtapsolják, amikor teljesen a bibliai teremtés ellen beszél. Hová jutottatok, óh, baptisták?

  Kedvelés

  • Köszönöm a hozzászólást!
   Dr. Kroó Norbert elmélete egy a sok közül. Tudomásom szerint ebben a kérdésben nincs olyan álláspont, ami a baptisták egész közösségének véleményét foglalná össze.
   A taps a tisztelet kifejezésének a jele is lehet, nem csupán annak, hogy mindenki úgy gondolkodik, ahogy hallotta.
   A baptisták is odáig jutnak, ameddig az Úr engedi eljutni őket. Milyen felekezethez tartozik a kedves hozzászóló?

   Kedvelés

 3. Bitter Botond szerint:

  Hozzászóló:

  Deák Péter sem ér többet a Deákné vásznánál. Szedmák András „Mi az igazság? Az evolúció mint biológiai képtelenség” című könyve (Agapé kiadó) kritizálásánál pl. felhozza: “Ha elolvassuk Charles Darwin A fajok eredete című munkáját, tapasztalhatjuk, hogy maga Darwin sohasem állította, hogy az élőlények “fejlettségi sorba” állíthatóak lennének. Sőt, egészen pontosan a könyv egy részét annak szentelte, hogy leszámoljon a “fejlettség” fogalmával is.”

  Ezzel szemben maga Darwin állította: “„Az evolúció egyik legalapvetőbb jelensége ugyanis a fejlődés, a komplexitás növekedése, más szóval az egyre bonyolultabb élőlények létrejötte.” /Charles Darwin: A fajok eredete/ ”

  Az evolúció pártfogói a témát képesek úgy nyújtani, mint a rétestésztát, ahányan vannak, annyiféleképpen nyújtogatják, ha valaki vitába száll velük, felkészülhet rá, hogy olyan szintű filozófiai okoskodásba kezdenek /amikhez tudományos forrásokat keresnek/, amely mellett még a katolicizmus filozófusai is elbújhatnak, pedig ők már közel kétezer éve gyakorolják magukat az emberi filozófiák gyártásában.

  Hanem röviden a lényeg: “Meglássátok, hogy senki ne legyen, aki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:” (Kol 2:8)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s