Idézet

Az Atya és a Fiú akarata

akarat

A Ésmondta blog szerzője megint egy különleges gondolatmenettel gazdagított:

“… ne úgy, ahogy én akarom, hanem ahogy Te.” (Mt 26,39)

Olyan, mintha Jézus akarata nem lenne azonos az Atyja akaratával. Pedig hát, mindkettőjük ugyanaz a Szeretet, ugyanaz a Lélek él bennük. Lehet, hogy Jézus mást akart volna, mint amit az Atya akart?

Talán az Atya sem akarta, hogy meghaljon Jézus, ugyanúgy, ahogy Jézus sem, csak nem volt más lehetőség. Mert mindketten jobban akartak hűek maradni a szeretetükhöz, az irántunk való szeretetükhöz, mint azt, hogy Jézusnak ne kelljen meghalnia, és ez így elkerülhetetlen lett. (Miattunk.)

Ahogy Jézus kérhette volt az Atyát, hogy adjon tizenkét seregnél is több angyalt, és mentse meg őt, és nem kérte, úgy az Atya sem adta meg magától, bár Jézus kérésére megadta volna.

Inkább úgy olvasom Jézus kérését, mint aki bízik abban, hogy ha lenne rá mód, hogy ne kelljen meghalnia, akkor az Atya megadná neki. És az “ahogy Te akarod”, nem annyira azt jelenti, hogy nem úgy, ahogy én, hanem hogy tudom, hogy csak akkor kell meghalnom, csak akkor akarod Te ezt, ha nincs más lehetőség, ha a szereteted meggátol abban, hogy megments engem. És ebben egészen közös az akaratuk: az Atya ezért nem menti meg, és Jézus ezért nem kéri Őt.

Forrás: http://esmondta.blog.hu/2016/12/05/_ne_ahogy_en_akarom_hanem_ahogy_te_mt_26

Alapértelmezett

Az Atya és a Fiú akarata” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Véleményem szerint a “ne úgy ahogy én akarom…” azt igazolja, hogy Jézus valóságos ember voltában szenvedte el a kereszt kínjait, és mint ember jelentette ki ezt a mondatot. Ettől értékes az ő váltságműve. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy egy pillanatra “megfordult a fejében, hogy mégsem” de végül hű maradt küldetéséhez, mert engedelmes volt az Atya akaratának!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s